top of page

Hoe werkt het onderbewustzijn?

In het onderbewustzijn zitten al onze ervaringen en waarnemingen.

Alles wat wij in ons leven meemaken; zien, voelen, interpreteren, horen, proeven, wordt erin opgeslagen en hoe vaker we dit gebruiken en er aandacht aan besteden, hoe vaster dit wordt verankerd in ons onderbewustzijn.

Maar ook de dingen die wij niet of niet vaak gebruiken en daardoor door ons bewustzijn vergeten worden, zitten nog wel diep in het onderbewuste.

Zo kun je iets ruiken en direct weer in je jeugd terug zijn waar het toen ook zo rook, bijvoorbeeld toen je nog op school zat.

Je onderbewustzijn creëert door al die persoonlijke ervaringen automatische gedragspatronen,

zoals lopen, fietsen en autorijden.

Maar ook nare gewoonten, verslavingen zoals roken en te veel eten.

Zo ook je automatische denkpatronen, onze emoties en drijfveren en onze lichamelijke presentatie.

De nuttige, maar ook de blokkerende patronen.

Daar handel je naar, daar beslis je naar. En dat zorgt ervoor hoe je denkt, wat je voelt, wat je bereikt, of juist niet.

Hypnosetherapeut

Anke Nijssen

Achterzeedijk 73

2992 SB Barendrecht

info@hypnosepraktijkbarendrecht.nl

0629 345 357

Ons onderbewustzijn zorgt goed voor ons door al deze denk- en gedragspatronen te automatiseren, zodat wij niet elke keer weer moeten nadenken hoe alles tegelijk moet. Denk maar aan je eerste rijles en hoe gemakkelijk en zonder na te denken je nu alle handelingen uitvoert.

Het is volledig geautomatiseerd gedrag geworden. Gelukkig maar… denk aan een kind dat leert staan en lopen en bewust nadenkt bij iedere stap…totdat het vanzelf gaat.

En zo ook met allerlei andere handelingen en denkpatronen die heel fijn en nuttig zijn.

 

Maar zo gaat het dus ook met automatische patronen die je niet meer nodig hebt, of die een probleem gaan vormen, jou blokkeren.

Keer op keer vertoon je hetzelfde ingesleten gedrag, dezelfde vastgeroeste gedachten, voel je steeds weer die angst, die emoties.

Je wilt toch weer die sigaret of merkt dat je niet van die snacks kunt afblijven.

Wat kun je met hypnose hieraan doen?

Met hypnose kun je toegang krijgen tot je onderbewustzijn. Je onderbewustzijn dat voor 95% bepaalt hoe je handelt en hoe je denkt.

Je bewuste denken is daarentegen maar 5% van ons handelen.

Om deze automatische patronen te kunnen veranderen en ze om te buigen naar iets wat je wel wilt of  nodig hebt. Daar is hypnose het meest efficiënte middel voor.

Bepaal dus zelf hoe je het wilt doen, hoe je je wel wil voelen en wat je wilt bereiken.

Hypnosetherapie op maat

bottom of page